Dag 2: De saegher en Van Loon

Verslag Desaegher Dairy

SNELLE NEERSLAG, wordt nog gecorrigeerd

Oktober 1999 gestart in Amerika met 200 koeien, in 2004 bouwde hij de eerste stal en breidde hij uit naar 3500 koeien. Momenteel worden er 15000 koeien gemolken op 3 verschillende locaties. De gemiddelde productie ligt op 40 liter met 3,7% vet en 3,1% eiwit. De melkprijs is momenteel 31 cent/ liter uitbetaald.

De belangrijkste punten voor hem zijn voeding, comfort en discipline. Gemiddeld gaan de koeien 2,3 lactaties mee wat zeer laag is. Dit komt omdat hij te veel jongvee heeft. Daarom worden nu alle koeien geïnsemineerd met Black Angus. De prijs voor deze kalveren is op vandaag 185 euro t.o.v 70 euro voor een holsteinkalf. Alle koeien die bij het droogzetten een BCS< 2 of BCS> 5 hebben worden verkocht voor het droogzetten omdat ze met deze koeien teveel problemen ondervinden. Bij kalven worden de koeien zo snel mogelijk gemolken, de biestmelk wordt altijd getest met een refractometer alvorens hij gegeven wordt aan het vaarskalf. Alle biestmelk onder de 22 brix wordt niet gegeven aan de kalveren. De kalveren worden allemaal gewogen bij de geboorte, 3 weken, na spenen en bij het afkalven.


Het bedrijf dairy vanlonen

In 1998 hebben ze beslist om te verhuizen naar Amerika. Maar de effectieve verhuis was pas in het jaar 2001. Z’n vader werkte dan bij Desaegher maar wilde z’n eigen koeien melken maar de koeien die ze gingen kopen waren te duur volgens hun dus heeft z’n vader maar een bod gedaan en dan de dinsdag belde de verkoper dat hij akkoord was met het bod en de woensdag waren ze aan het melken.
Twee jaar nadat hij z’n eerste stal had gezet heeft hij dan bijgebouwd voor 2000 extra koeien. Van de eerste spade in de grond tot afgewerkte stal duurde het 6 maanden.
In 2017 is hij begonnen met luzerne vers te voederen in de TMR. Door die verse luzerne te voederen is hij 8 pond melk gezakt maar daardoor bespaart hij wel 50 cent per koe per dag. Hij begint 6-8 mei met het vers voederen ven de luzerne en vorig jaar heeft hij dat kunnen doen tot 20 augustus. Hij heeft dan moeten stoppen doordat er dan 250 liter water was gevallen. Hij heeft een 3 kg DS per dag per koe hij maait tussen de 12 en de 15 ha per dag om vers te voederen. En het duurt dan een week of 4,5 tot hij de toer rond is en het perceel opnieuw maait. Ze maaien de lurzerne om 5 uur ‘s morgens en ze voederen het om zeven uur.
In Juli 2017 is hij begonnen met Jersey koeien te melken ze gaven dan 40 pond per dier per dag (2x daags melken). Als er in de hospitaalstal 20 dieren staan dan zijn er maar twee Jersey koeien.

In de ligboxen gebruikt hij gerecycleerd zand met uitzondering van de verse dieren die krijgen nieuw zand in de boxen.
De eerste melk van de gekalfde dieren gaat naar de kalveren maar de tweede en de derde melk verkoopt hij naar een bedrijf wat ze er mee doen weet hij niet maar hij krijgt er 50 dollar per 100 liter melk.

Vitello structo, 7tl ligt hiervan ook aan de basis!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.