Huidige studenten

Maxime decroix uit mesen

foto van Young Dairy Farmer School.

Ik ben Maxime Decroix 19 jaar. Ik ben een landbouwers zoon. Thuis hebben we een gemengd bedrijf met als hoofdtak melkvee maar er naast ook nog varkens.

Wat leer je in dit jaar?
In dit jaar doen we heel veel bedrijf bezoeken. En tijdens deze bezoeken bekijken  we de positieve dingen aan het bedrijf maar ook de mindere kanten aan het bedrijf door deze te evalueren leren we veel bij. In dit jaar doen we er zoveel mogelijk aan om de melkvee tak betere bedrijf resultaten te laten hebben. En dat we ook op een economischer gaan werken. Dit jaar is zeer praktisch jaar. Met als doel je bedrijf verbeteren

Is dit jaar aan te bevelen?
Ja dat is zeker een jaar om aan te bevelen. Omdat dit een jaar is dat je meer inzicht krijg op je veestapel en het bedrijf zelf. Dit jaar heeft een zeer grote impact op het bedrijf door een paar kleinen dingen aan te passen ze de bedrijf resultaten al verbeterd zijn.

Jens Rutsaert uit deinze

foto van Young Dairy Farmer School.

Sinds het 4e jaar zit ik al in de richting landbouw. Omdat er mogelijkheid was om een 7e jaar te doen heb ik dat gedaan om meer kennis te krijgen over het melkvee. Achteraf gezien een zeer goede keuze die ik gemaakt heb. Thuis hebben we ook een landbouwbedrijf met 55 melkkoeien en nog wat vleesvee. We zijn ook gedeeltelijk een akkerbouwbedrijf met verschillende teelten.

Wat leer je in dit jaar?
Kennis opdoen en het thuis uitvoeren op het bedrijf om de resultaten te verbeteren. We leren over het totaalpakket van het melkvee. De verschillende manieren en werkwijzen om dingen meer renderend te maken. De aanpak daarvan is de vele bezoeken waardoor je meer inzicht krijgt en het bespreken ervan in de klas. Protocollen opmaken dat is ook zeer belangrijk om zaken uit te voeren in de praktijk.

Is dit jaar aan te bevelen?
Ja natuurlijk is het zeker aan te raden aan lln van het 6e. Omdat het tenslotte maar een klein jaar is waarbij je een gigantische kennis over melkvee bijgekregen hebt. Door het 7e jaar te doen zal de productie en de economische cijfers verbeteren waardoor je op lange termijn verder zal geraken dan anders enkel door 1 jaar extra te doen. Door het 7e jaar ben ik meer bezig met de koeien om verschillende nieuwe zaken uit te proberen.