7tl bezoekt topbedrijven!

We bezochten in november een paar top-bedrijven met 7TL, doorgaans +35 liter meetmelk. 3 bedrijven hadden een nieuwe stal geplaatst, dus het was snoepen zowel op vlak van management als huisvesting. Op onderstaande foto’s zie je eerst het bedrijf van François Decroix, dan Maxime en Marc Decroix, daarna Pieter en Rik Vandewalle, gevolgd door Tijs Vandecaveye en last but not least Geert Capoen.

Maxime Decroix uit Mesen, oud leerling 7TL, mooi voorbeeld van renovatie binnen bestaande melkstal met 2 nieuwe melkrobots. Jana Breemeersch vergezelde ons om meer uitleg te geven over Lely.

We waren voor de eerste keer met 7TL te gast bij Tijs Vandecaveye uit Westvleteren. We waren onder de indruk van de goed ingerichte nieuwe stal met 2 melkrobots, alsook van de hoge melkproductie en uiteraard de mooie koeien.

We waren ook te gast bij Pieter en Rik Vandewalle in Boezinge. We kregen een mooie rondleiding bij jongvee, melkvee en droogstaande en ook Mieke Van der Schueren was gastspreker exterieurbeoordeling.